10 lucruri obligatorii pentru un Meniu de Restaurant
Pe langa designul meniului (layout, dimensiuni, fonturi, culori etc), rolul echipei noastre este si sa va sfatuiasca cu privire la continutul meniului, la ce preparate e bine sa contina acesta, la preturile cerute pentru fiecare produs, oferte speciale sau cat de des trebuie actualizat. Pentru a avea un meniu bine realizat, iata cateva lucruri care trebuie urmarite in designul meniului:
1. Meniul trebuie sa fie original
Pe langa designul care trebuie sa fie cat de cat original, sa nu semene cu meniurile competitorilor, chiar si produsele prezentate in meniu trebuie sa fie pe cat se poate originale, sa se diferentieze intr-un fel de cele ale competitorilor. Exemplu: decat sa serviti un produs numit "Clatite cu Ciocolata" (o denumire foarte banala), acelasi produs putem sa-l numim "Crepes Parisiennes", oferindu-i astfel un nume original, ce poate fi retinut de catre clienti mult mai usor si de asemenea recomandat prietenilor.
2. Meniul trebuie sa fie versatil
Aceasta inseamna ca niciun produs din meniu NU trebuie sa fie singular. Exemplu: daca oferiti in meniu "Salata de Creveti", asigurati-va ca mai aveti in meniu inca 1-2 produse cu creveti, astfel incat daca salata nu se comanda, sa nu ramaneti cu crevetii in stoc, riscand astfel sa expire.
3. Produsele din meniu trebuie sa aiba preturi corecte
Trebuie sa aveti in vedere ca niste preturi prea mari pot alunga clientii. Totodata, preturi prea mici pot sa dea o impresie de "cheap" clientilor. Asadar, pentru a avea si profit si a putea avea si niste preturi rezonabile, trebuie sa evaluati foarte corect pretul produsului.
4. Produsele prezentate in meniu trebuie sa fie usor de preparat
Cu cat un produs este mai complicat de preparat, cu atat timpul acordat lui va fi mai mare. Iar acest lucru, in orele de varf, va poate cauza probleme. Majoritatea preparatelor din meniu trebuie fie sa poata fi preparate usor, fie preparate din timp si usor de reincalzit.
5. Meniul trebuie sa aiba un format usor de citit si de manipulat
Fonturile mici sau greu de citit si textul mult si inghesuit pot face un meniu dificil de parcurs. la fel si formatul meniului. Daca e prea mic, automat fonturile vor fi si ele mici. Daca se adopta un format mare, poate deveni dificil de manevrat, meniul trebuie sa aiba totusi loc pe masa. O problema este si grosimea meniului, nu putem face un meniu de 200 de pagini, asta poate duce ori la muuult prea multe produse ori clientul sa se plictiseasca rasfoindu-l.
6. Meniul trebuie actualizat periodic
Daca meniul dvs nu este actualizat periodic, clientii se vor plictisi foarte repede de preparatele existente. De asemenea, trebuie sa tineti cont de produsele de sezon, care pot fi mai ieftine sau mai scumpe si sa actualizati preturile in concordanta.
7. Anumite lucruri NU trebuie sa apara in meniu
Sunt lucruri bune si lucruri mai putin bune care trebuie regasite intr-un meniu. Vedeti articolul "Cum NU trebuie sa arate un Meniu de Restaurant" pentru mai multe informatii.
8. Meniul trebuie sa contina oferte speciale
Trebuie sa profitati de fiecare ocazie, si in concordanta cu punctul 6, sa adaugati meniului oferte pentru fiecare din aceste ocazii. Valentine's Day, 1 Martie, 1 Decembrie etc, ca sa nu mai vorbim de Craciun sau Revelion, fiecare dintre acestea trebuie sa aiba cateva oferte speciale.
9. Meniul trebuie verificat pentru greseli ortografice
Chiar daca uneori pot fi comice, greseli ortografice de genul "" nu fac decat sa arunce o lumina proasta peste afacerea dvs.
10. Meniul trebuie retiparit periodic
Dupa cateva luni de rasfoire, meniul restaurantului dvs nu o sa mai arate la fel ca nou. Paginile se pot desprinde de cotor, colturile se desfac, pot aparea pete de mancare pe meniuri. Pentru a pastra o imagine perfecta a afacerii dvs, meniul trebuie retiparit periodic. Cheltuiala este minima, rezultatul obtinut este maxim!
Design Meniuri
Efectuam designul meniurilor dvs, asa cum doriti si potrivit fiecarui stabiliment in parte, in functie de tema si ideea acestuia: